Laikas Oy logotype

Ilkka Huttunen

Terve,

 

Olen Ilkka Huttunen. Perustin Laikaksen vuonna 2005. Alussa ei ollut mitään muuta kuin kova usko onnistumiseen. Haasteita oli silloin paljon ja niin niitä on vieläkin, ne ovat vain muuttuneet erilaisiksi yrityksen kasvaessa. Vuonna 2021 liikevaihtomme ylittää 8 M€ ja työntekijämäärä ylittää 25 Ihmistä neljällä paikkakunnalla. Teemme teknistä kauppaa, joka on koko toimintamme ja olemassaolomme perusta. Teknisen alan kauppa on muuttunut paljon, mutta huolimatta muun kaupan teon murroksesta tekninen kauppa on edelleen ihmisten välistä kanssakäymistä, joka perustuu hyötyyn ja luottamukseen.

Olemme matkan varrella luoneet paljon uutta liiketoimintaa. Huoltopalvelut ovat iso osa toimintaamme ja huollamme teollisuuden koneita; lähinnä niitä merkkejä joita myös myymme jokaisessa toimipisteessämme. Lisäksi meillä on vuokrausliiketoimintaa joka myös kasvaa tällä hetkellä mukavasti. Vuokraamme Kemppi hitsauskoneita , työkalukokonaisuuksia sekä täysin varusteltuja työkalukontteja.

Tänä vuonna olemme keskittyneet digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja olemme luoneet uuden palvelumallin jolla pystymme tarjoamaan markkinoiden laajimman ja tehokkaimman palvelukokonaisuuden teollisuuteen. Yhdistämme pientarvikelogistiikan, tuotantokoneiden kierron ja huollon, sekä dokumentaation ja paikannuksen samaan alustaan. Lisäksi teemme sen kustannustehokkaammin kuin yksikään kilpailijamme on osannut edes haaveilla.

Yllä lyhyttä tarinaa meistä - Laikaksesta. Yksi asia minua on haastanut aina enkä ole löytänyt siihen vielä ratkaisua: Miten löytää uusia huippumyyjiä kentälle? Meillä on huippumyyjiä ja heillä on yhteisiäkin nimittäjiä, mutta silti on myös erilaisuutta ja huippu voi olla monella tapaa. Varmasti tarvitaan sisua, kovaa työmoraalia, sekä rehellisyyttä. Vaikka nämä ominaisuudet löytyisivätkin, silti kaikki eivät onnistu. Kenttämyynti on niin kovaa työtä että siellä harvat onnistuvat.

Tarvitsemme kasvua ja se tulee vain jos pystymme löytämään uusia tulevaisuuden huippuja. Olen valmis sitoutumaan kärsivällisesti niihin ihmisiin, jotka haluavat löytää huipulle ja joilla riittää siihen tahto.

Oletko Sinä tuleva huippu? Jos olet valmis, jutellaan!!

Ilkka Huttunen